Knowledge data base / Kunskapsbanken (English & Swedish)

3

Brandflyg kräver planering för bränsle och olja

26 July 2018

Fredrik med tankbilen 002

Vårt svenska brandflyg är i huvudsak organiserat via våra flygklubbar och Frivilliga Flygkåren (FFK). Det görs i dagarna fantastiska insatser för att rädda stora skogsvärden, samhällen och liv.

Den extraordinära situationen ställer stora krav på berörda parters organisationer inkl. Hjelmco Oil.

Hjelmco är det enda bolaget som i Sverige håller lager av AVGAS, både blyat och oblyat. Vi försörjer drygt 110 st egna flygbränsletankar i landet. 

Vad som ibland inte tänks på hos våra kunder är det logistiskadvs tillgång till bränsle, flygmotorolja samt mekanikertid för service.

Hjelmco vill påminna om det viktiga att våra kunder själva har kontroll över sitt bränsle- och oljelager och att beställningar för leverans görs i god tid. Om man är medveten om att man ex.vis har en kommande "brandflygvecka" är det således viktigt att försäkra sig om att det finns bränsle för verksamheten.

Under de speciella villkor som gäller har Hjelmco beslutat att ha en generös inställning till förlängd kredit på bränsleleveranser. Semestertid hos kassör eller sena betalningar från beställare av brandflyg som exempel får inte innebära avsaknad av bränsle eller olja i den speciella situation som Sverige befinner sig i nu.


heading icon

Contact

heading icon

Fueling locations

heading icon

Current events / Nyheter


Du you have questions or comments? Click here to contact us!

small map